Medlemsbrev, september 2022

Efter en varm sommar är vi nog många som uppskattar svalare tider. En höst med gott om både bär och svamp där även kräftfisket verkar gå bra.

Varm tack till alla som arrangerade och deltog på midsommarfirandet! Det var mycket uppskattat. Som bonus bidrog även lotteriförsäljningen med drygt 8000 kronor till trivselkassan.

Guldstjärna till Dan-Patrik och fler som engagerat sig i att måla om föreningsstugorna. Snyggt och prydligt. Bra jobbat!

Höstens städdagar

Söndagarna den 9 och 23 oktober har vi höstens städdagar. Som vanligt samlas vi kl. 10:00 vid dansbanan. Vi delar upp oss för olika uppgifter och återsamlas kl. 12:30 för korvgrillning som samfälligheten bjuder på.

Några av sakerna som planerar att göras är att röja sly, elda, ta bort ogräs vid boulebanan, ordna med spång och stig mot lilla klippan vid kanalen, klä av midsommarstången med mera.

Vi hoppas att många kan komma!

Trädfällning

Om man vill att träd fälls eller kraftigt beskärs på våra gemensamma ytor ansöker men om det genom att använda en blankett som finns på vår hemsida. Vi vill förtydliga att det inte är tillåtet att fälla något av våra gemensamma träd.

Början på ett utegym

Vi planerar att över tid sätta upp några enklare träningsredskap. Bland annat en så kallad slackline – en låg lina som sätts på låg höjd för balansträning. För att minska skaderisk är det nu uppgrävs för att förbereda för markduk och flis eller bark som ska läggas ut före linan sätts upp. Sen rekommenderar vi både stora och små att testa!

Har du kontakter i träflisbranschen är vi tacksamma om ni hör av er. Priserna har gått upp rejält även på träflis. Kontakta Bengt Jönsson, bengt.jonsson@jumpit.nu.

Lugnet har en grupp på Facebook för oss medlemmar. Om du använder Facebook kan du gärna gå med i vår gemensamma grupp länk

Ser fram emot att träffa er på städdagarna!

Styrelsen